Hozzávalók:
10 db kb. 11 dkg-os húspogácsához:
- 1 kg darált hús (sertés-marha feles arányban)
- őrölt bors
- 1 fej hagyma lereszelve
- 1 tojássárgája
- só a sütéskor
Összeállításhoz:
- ketchup, mustár, majonéz
- csemege uborka szeletek
- pirított hagymakarikák, bacon (sütve)
- paprika, paradicsom karikák
- salátalevelek
- lapka sajt
- chili szósz
10 db hamburgerzsemléhez:
- 68 dkg liszt
- 6,8 dkg porcukor
- 6,8 dkg vaj
- 6,8 dkg tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé – de nekem 4 volt)
- 4 dkg élesztő (mert kell egy dekányit a zacsiban hagyni, hogy működjön a tészta ;) )
- 8 g só
- 3,3 dl langyos tej