Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyuvecs recept

Gyuvecs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 3 ek olaj
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 50 dkg burgonya
    • 1 kisebb padlizsán
    • 2 db sárga paprika
    • 2 db paradicsom
    • 10 dkg rizs
    • 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
    • törött bors

    Elkészítése:

    Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd beletesszük a pörköltnek felkockázott húst, az összezúzott fokhagymát és fedő alatt félpuhára pároljuk. A párolás közben hozzáadunk egy-egy kisebb darabokra vágott paprikát és paradicsomot .
    A rizst külön edényben szintén félpuhára pároljuk.

    A padlizsánt meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Serpenyőben, állandó forgatás mellett félig puhára pirítjuk. Megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal, sóval ízesítjük.

    A megtisztított, megmosott burgonyát szeletekre vágjuk és kevés olajon félig puhára sütjük. Sóval ízesítjük. Ezt is félre tesszük.
    Végül a maradék paprikát és paradicsomot is felkarikázzuk.

    Egy sütőedénybe tesszük a pirított burgonyát, elterítjük az alján. Erre tesszük szintén elterítve a padlizsán felét. Rárétegezzük az összes rizst, majd a paradicsom és a paprika felét.

    Az egyes sorokat gyengén sózzuk, borsozzuk

    Egyenletesen elosztjuk rajta a félig lepárolt sertéspörköltet úgy, hogy a szaftja felét félretesszük.

    Ezután a burgonya másik felét tesszük rá, majd a padlizsánt. A tetejére a paprika és paradicsom szeletek kerülnek. Végül a pörkölt lével meglocsoljuk.
    200 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Azonnal forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá