Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görögös rakott tészta recept

Görögös rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag penne
    • 70 dkg sertéslapocka (lehet pulykacombból is csinálni)
    • 2 vöröshagyma
    • 1,5 csomag görög húsok fűszerkeverék
    • fetasajt
    • 1 póréhagyma
    • kis pohár tejföl
    • bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát kockára vágjuk, és az olajon elkezdjük párolni. Amikor készen van, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergetjük, majd kicsit megsózzuk és megborsozzuk.

    Utána a póréhagyma végén lévő zöldebb leveleket karikákra vágjuk, és beletesszük. Puhára főzzük.

    Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.

    Ha a hús és a tészta is készen van, egy jénaiba tesszük mindkettőt, ekkor hozzátesszük a pohár tejfölt és az egészet összekeverjük. A tetejére rámorzsoljuk a fetát, majd rátesszük a maradék, karikára vágott póréhagymát.

    Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit megbarnul a feta teteje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá