Görögös rakott tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne
  • 70 dkg sertéslapocka (lehet pulykacombból is csinálni)
  • 2 vöröshagyma
  • 1,5 csomag görög húsok fűszerkeverék
  • fetasajt
  • 1 póréhagyma
  • kis pohár tejföl
  • bors

Elkészítése:

A vöröshagymát kockára vágjuk, és az olajon elkezdjük párolni. Amikor készen van, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergetjük, majd kicsit megsózzuk és megborsozzuk.

Utána a póréhagyma végén lévő zöldebb leveleket karikákra vágjuk, és beletesszük. Puhára főzzük.

Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.

Ha a hús és a tészta is készen van, egy jénaiba tesszük mindkettőt, ekkor hozzátesszük a pohár tejfölt és az egészet összekeverjük. A tetejére rámorzsoljuk a fetát, majd rátesszük a maradék, karikára vágott póréhagymát.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit megbarnul a feta teteje.