Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Göngyölt hús recept

Göngyölt hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéskaraj
    • 1 ek sertés fűszerkeverék

    A töltelékhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés só
    • bors
    • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
    • 3 rozskeverékes zsemle
    • 1 vöröshagyma
    • olaj
    • fogvájó

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk és kicsit besózzuk, félretesszük.

    Addig a töltelékhez a hagymát kockázzuk fel, és kevés olajon dinszteljük meg. A beáztatott zsemléket csavarjuk ki, tegyük a hagymához, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, majd a tojásokat üssük bele, és megint jól keverjük össze addig, míg össze nem áll.

    Ezután levesszük a tűzről, és ha kihűlt, vízes kézzel mindegyik hús közepére halmozunk belőle, elkenjük, és feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal kikent teflon tepsibe rakjuk sorba, sertés fűszerrel megszórjuk mindegyik oldalát, és így rakjuk bele sorban a hústekercseket. Kevés vizet öntünk alá. Fóliával letakarjuk, és 180 fokon (alsó-felső sütés) 40 percig sütjük.

    Ha kész, levesszük a fóliát és kicsit rágrillezünk, hogy legyen színe, de ne szárítsuk ki a húst. Letakarva tegyük félre 20 percre, azután tálaljuk burgonyapürével és savanyúsággal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá