Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombával töltött borda recept

Gombával töltött borda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csont nélküli karaj
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 30 dkg csiperke
    • 1 gerezd fokhagyma
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek sűrített paradicsom, vagy ketchup

    Továbbá:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra helyezve pihentetjük.

    Ezalatt elkészítjük a gombás tölteléket. Kevés zsiradékon megpároljuk a felcsíkozott hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és 1 kanál paradicsompürével még ízesebbé tesszük. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtva hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük.

    Minden szeletet előbb lisztbe, majd enyhén felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva panírozunk. Forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

    Tálalás előtt ne felejtsük benne a hústűt!

    Tipp:

    Az egyik legismertebb, legkedveltebb töltött húsféle, meleg, és hideg vegyes tálak kedvelt alapanyaga, más sült, rántott, és töltött húsok mellett.

    Készíthető csirke, vagy pulykamellből is.

    A gombával töltött borda kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 134 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá