Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombával-sajttal töltött borda recept

Gombával-sajttal töltött borda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéskaraj
    • 20 dkg gomba
    • 15 dkg trappista sajt
    • 5 dkg póréhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 10 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    Hús előkészítése:

    A húst vastagabb szeletekre vágjuk (kb. 1,5-2 cm), majd zsebecskéket vágunk rá. Kiklopfoljuk, és fűszerezzük.

    Töltelék előkészítése:

    Olajban a felszeletelt póréhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát. Sóval ízesítjük, őrölt borssal és apróra vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük. Rövid ideig pároljuk, majd kihűtjük.

     

    Összeállítás:

    Az előkészített hússzeletekbe beletöltjük a gombás tölteléket és a reszelt sajtot. Fogpiszkálókkal összetűzzük, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Bepanírozzuk (lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk). Forró olajban megsütjük.

    Sült burgonyával, vagy salátakörettel tálaljuk. Tálalás előtt a fogpiszkálókat távolítsuk el!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá