Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombával-májjal töltött dagadó, hagymás tejfölös krumplival recept

Gombával-májjal töltött dagadó, hagymás tejfölös krumplival
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • sertés dagadó
    • 250 g csirkemáj
    • 250 g csiperke gomba
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szelet kenyér
    • tej, só, bors
    • 6-7 nagyobb szemű burgonya
    • 2 fej vöröshagyma
    • fél pohár tejföl
    • fogpiszkálók

    Elkészítése:
    Hagymán megdinsztelem az apróra vágott májat és a gombát, fűszerezem, ha kész van hagyom kicsit hűlni.
    Összekeverem a tojásokkal, a tejbe áztatott kenyérrel. A kapott masszát beletöltöm a dagadóba és fokpiszkálóval gondosan összetűzöm! Vigyázat borzasztóan folyós tölteléket kaptok, elég macera beletölteni. Sütőben szép pirosra sütöm.
    Köret:
    A krumplit megpucolom, apró kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Ha kész a főzővizét leöntöm. A megmaradt fej hagymát lereszelem és elkeverem a kevés tejföllel, belekeverem a krumplit. Én még kicsit visszatettem serpenyőbe pirítani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá