Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás sertésfalatok vadasan recept

Gombás sertésfalatok vadasan
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéslapocka
    • 20 dkg gomba
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kis darab zeller
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek. mustár
    • 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • 1 babérlevél
    • ételízesítő
    • olaj

    Elkészítése:
    A húst felkockázzuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hogy ez a folyamat gyorsabba menjen, megszórhatjuk egy kevés sóval, amitől a hagyma levet ereszt és gyorsabban puhul. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Közben egy másik lábosba megtisztítva és feldarabolva beletesszük a zöldségeket a babérlevéllel, megsózzuk kicsit, kb. 4 deciliternyi vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát is, és készre főzzük. A megfőtt zöldségeket turmixal vagy botmixerrel pépesítjük és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikavarjuk, majd a húsra öntjük. Összefőzzük és elzárjuk alatta a gázt. Rizzsel, tésztával vagy nokedlivel lehet kínálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá