Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás rizses hús recept

Gombás rizses hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertés lapocka
    • 20 dkg gomba
    • 1 vöröshagyma
    • 1 bögre rizs
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • bors
    • 1 ek mangalica zsír vagy olíva olaj
    • 1 zöld paprika
    • 1 nagyobb paradicsom
    • majoránna

    Elkészítése:

    A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára aprítjuk, a gombát felszeleteljük, a petrezselyem zöldjét is szép apróra aprítjuk.

    A mangalica zsírban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk csipet sóval, hogy könnyebben szétfőjön, majd rátesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával.

    Lassú tűzön félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, a felszeletelt paprikát, paradicsomot, a szeletelt gombát, és 2 bögre vizet, mert a rizs felveszi a folyadékot.

    Készre főzzük, a végén meghintjük a petrezselyemzölddel. Megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Lefedve kicsit állni hagyjuk, hogy a rizs dagadjon, mert így lesz pörgős.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá