Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás rakott karaj és gombafejek recept

Gombás rakott karaj és gombafejek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg karaj
    • 4 zsemle
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 kg gomba
    • ételízesítő
    • kakukkfű
    • őrölt bors
    • kb. 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A zsemléket vízbe áztatjuk, a két tojást enyhén felverjük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Fél kg gombát aprítóval ledarálunk.

     

    A karajt felszeleteljük, megmossuk, és kissé besózzuk.

    A zsemléből jól kinyomkodjuk a vizet, hozzáadjuk a főtt, kockákra vágott tojást, az megdinsztelt hagymát,

    1. Az egész karajt nem túl vastag szeletekre felszeleteljük, megmossuk és besózzuk.
    2. Víztől jól kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a megfőtt kockára vágott tojást, az apróra vágott megdinsztelt hagymát, az aprított gombát, a 2 felvert tojást. Sóval, ételízesítővel, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és az egészet jól összegyúrjuk.

    Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, és belehelyezzük a hússzeleteket. Mindegyikre halmozunk a gombás masszából. A maradék töltelékkel megtöltjük az egész gombafejeket, és ezeket is a tepsibe helyezzük.

    Fóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percet sütjük. Ha már puha a hús, levesszük a tepsiről a fóliát, megszórjuk a gombafejeket és a húst is reszelt sajttal, és visszatesszük addig sülni, amíg ráolvad a sajt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá