Gombás hús recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 900 g lapocka
- 500 g csiperke gomba
- 250 g laskagomba
- 2 vöröshagyma
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- liszt
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal.
A hússzeletek egyik oldalát lisztbe forgatjuk, és kevés olajon, serpenyőben hirtelen elősütjük. Ezután kivesszük a húst, és meleg helyen tartjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A felszeletelt gombát rárakjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk és meghintjük kakukkfűvel. Kicsi lángon félpuhára pároljuk.
Hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, és kicsi lángon készre főzzük. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A végén kevés tejszínnel hígíthatunk a ragun. Főtt rizzsel tálaljuk.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.