Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás hús recept

Gombás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 900 g lapocka
    • 500 g csiperke gomba
    • 250 g laskagomba
    • 2 vöröshagyma
    • olaj
    • őrölt fekete bors
    • kakukkfű
    • liszt

    Elkészítése:

    A húst vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal.

    A hússzeletek egyik oldalát lisztbe forgatjuk, és kevés olajon, serpenyőben hirtelen elősütjük. Ezután kivesszük a húst, és meleg helyen tartjuk.

    A vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A felszeletelt gombát rárakjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk és meghintjük kakukkfűvel. Kicsi lángon félpuhára pároljuk.

    Hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, és kicsi lángon készre főzzük. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A végén kevés tejszínnel hígíthatunk a ragun. Főtt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá