Gombás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás hús

Hozzávalók:

  • 900 g lapocka
  • 500 g csiperke gomba
  • 250 g laskagomba
  • 2 vöröshagyma
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • liszt

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal.

A hússzeletek egyik oldalát lisztbe forgatjuk, és kevés olajon, serpenyőben hirtelen elősütjük. Ezután kivesszük a húst, és meleg helyen tartjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A felszeletelt gombát rárakjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk és meghintjük kakukkfűvel. Kicsi lángon félpuhára pároljuk.

Hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, és kicsi lángon készre főzzük. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A végén kevés tejszínnel hígíthatunk a ragun. Főtt rizzsel tálaljuk.