Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gerslis-hús recept

Gerslis-hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sertéshús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma préselve
    • bors
    • pirospaprika
    • kevés zsiradék
    • 2 pohár árpagyöngy
    • 4 pohár húsleves alaplé
    • kápia paprika
    • hagyma
    • fűszerek ízlés szerint

    Elkészítése:

    A gerslit beáztatjuk.

    A vöröshagymát apróra kockázzuk és zsíron megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával, elkeverjük és kevés hideg vizet öntünk rá. A vizet elfőzzük, rádobjuk a megmosott, felkockázott sertéshúst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük és vízzel felöntve puhára főzzük.

    Ha a hús megpuhult, a szaftjával együtt tepsibe öntjük.

    Kevés zsíron hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gerslit is. Néhány keverés után felöntjük húsleves alaplével. (Vízzel is lehet, de akkor erősebben kell fűszerezni.) A gerslihez éppúgy, mint a rizshez, kétszeres mennyiségű folyadékot számoljunk.

    Amikor a víz elfőtt, a gerslit öntsük a tepsibe a korábban már előkészített húshoz. Jól keverjük el, vágjunk hozzá paprikát, fűszerezzük még ízlés szerint és tegyük be előmelegített sütőbe 180 fokra, kb. 30 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá