Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres húspogácsa recept

Fűszeres húspogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált hús
    • 1 tk köménymag
    • 1 tk koriander
    • őrölt bors
    • friss korianderlevél
    • petrezselyemzöld
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 0,5 dl olívaolaj

    Elkészítése:

    Először a koriandert és a köménymagot állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt, majd egy mozsárban törjük össze. (Vigyázzunk, nehogy pirítás közben megégjen!)

    A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet, és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze. Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat.

    Egy teflon serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva süssük szép pirosra.

    A fűszeres húspogácsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 259 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá