Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres-ananászos hússzeletek recept

Fűszeres-ananászos hússzeletek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet karaj
    • 1 doboz ananászkonzerv
    • 3 ek méz
    • 1 tk ketchup
    • 1 ek szójaszósz
    • 0,5 tk chili (krém, v. őrölt)
    • 1 mk curry
    • 1 mk szerecsendió
    • őrölt bors
    • 3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Az ananászt öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
    Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, és pár perc alatt süssük a hússzeletek mindkét oldalát pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékba öntsük bele a lecsepegtetett ananászt, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg.

    Keverjük össze a visszamaradt ananászlevet a mézzel, a ketchuppal, a szójaszósszal, a chilivel, a curryvel és a szerecsendióval.

    Helyezzük az elősütött hússzeleteket egy tepsibe, majd tegyük a tetejére a karamellizált ananászt. Ezután öntsük rá a fűszeres ananászlevet, majd fedjük le a tepsi tetejét.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk kb. 35-40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a hússzeleteket a szafttal, és süssük szép pirosra.

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst, vagy krumplipürét.

    A fűszeres-ananászos hússzeletek kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 164 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá