Fűszeres-ananászos hússzeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 3 ek méz
  • 1 tk ketchup
  • 1 ek szójaszósz
  • 0,5 tk chili (krém, v. őrölt)
  • 1 mk curry
  • 1 mk szerecsendió
  • őrölt bors
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítése:

Az ananászt öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, és pár perc alatt süssük a hússzeletek mindkét oldalát pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba öntsük bele a lecsepegtetett ananászt, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg.

Keverjük össze a visszamaradt ananászlevet a mézzel, a ketchuppal, a szójaszósszal, a chilivel, a curryvel és a szerecsendióval.

Helyezzük az elősütött hússzeleteket egy tepsibe, majd tegyük a tetejére a karamellizált ananászt. Ezután öntsük rá a fűszeres ananászlevet, majd fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk kb. 35-40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a hússzeleteket a szafttal, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst, vagy krumplipürét.