Füstölt húsos-szaftos hússzelet krumplinudlival recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 6-8 szelet sertéstarja
- 50 dkg füstölt sertéstarja
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 1 tv paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 3 ek sűrített paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- annyi víz hogy ellepje
Krumplinudlihoz:
- 70 dkg krumpli (pl sárga)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- annyi liszt amennyit majd gyúrás közben felvesz
Elkészítése:
A füstölt tarját vágjuk fel nagyobb kockákra. A füstölt kolbászt szeleteljük fel. A paprika csumáját vegyük ki, majd vágjuk félbe és daraboljuk fel. A paradicsomot szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a hússzeleteket, majd mindkét oldalát hirtelen süssük pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze és öntsük fel egy kevés vízzel (azért kell felönteni egy kevés vízzel, hogy a paprika meg ne égjen, mert különben keserű lesz).
Ezután adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt és a felkockázott füstölt tarját, keverjük össze, majd szórjuk rá a feldarabolt tv paprikát.
Ezután helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, tegyük rá a felszeletelt paradicsomot, kanalazzuk rá a sűrített paradicsomot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Melegítsük forráspontig, majd fedjük le az edényt úgy, hogy azért egy kis rés maradjon és kb egy óra alatt főzzük puhára a húsokat.
A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, nyomjuk át a krumplinyomón és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krumpli kihűlt adjunk hozzá kb 20 dkg lisztet, a sót és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen se túl lágy, se túl kemény).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb 1,5 cm-es csíkokra.
A tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb 1 cm-es darabokra, majd a tenyerünk között sodorjuk nudli formára (közben lisztezzük, hogy a nudlik ne ragadjanak össze).
Ezután tegyük forrásban lévő enyhén sós vízbe a nudlikat, várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére és főzzük tovább 2-3 percig, majd szedjük ki és hideg vízben öblítsük le.
Egy edénybe hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd az alaposan lecsepegtetett nudlit tegyük bele. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Tálaláskor tegyünk a tányérra pár kanál krumplinudlit, helyezzük mellé, és rá a hússzeleteket, majd kanalazzunk rá ízlés szerint a szaftból is. Készíthetünk hozzá pl. nokedlit, krumplipürét, de egy szelet friss kenyérrel tunkolva is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »