Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás tokány recept

Fokhagymás tokány
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 1 kg hús (bármi lehet, karaj, tarja, comb)
    • 1 kisebb fej fokhagyma (aki nem nagyon szereti tehet bele kevesebbet is)
    • só, bors
    • 2-3 kanál liszt a sűrítéshez

    Elkészítése:

    A hús kis kockákra, vagy csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.

    Amikor már fehér, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük.  Főzés közben ha elfövi a levét öntsünk hozzá.  Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.

    Amikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk az összezúzott, vagy lereszelt fokhagymát.   Kiveszünk egy picit a levéből és csomómentesen elkeverjük 2-3 kanál liszttel, majd besűrítjük

    Tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.  Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek