Fokhagymás tokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg hús (bármi lehet, karaj, tarja, comb)
  • 1 kisebb fej fokhagyma (aki nem nagyon szereti tehet bele kevesebbet is)
  • só, bors
  • 2-3 kanál liszt a sűrítéshez

Elkészítése:

A hús kis kockákra, vagy csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.

Amikor már fehér, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük.  Főzés közben ha elfövi a levét öntsünk hozzá.  Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.

Amikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk az összezúzott, vagy lereszelt fokhagymát.   Kiveszünk egy picit a levéből és csomómentesen elkeverjük 2-3 kanál liszttel, majd besűrítjük

Tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.  Jó étvágyat hozzá!