Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás sertéssült zöldségekkel recept

Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 15 dkg bacon
    • 1 ek kukoricaliszt
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2-3 db lila hagyma
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db paszternák
    • 60 dkg krumpli
    • őrölt fehér bors
    • zsálya
    • rozmaring
    • 3 dl marhahúsleves
    • 3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A húst vágjuk fel nagyobb kockákra. A zöldségeket karikázzuk fel vastagabbra, a krumplit vágjuk nagyobb kockákra, a hagymát pedig negyedeljük fel. A bacont vágjuk kisebb kockákra.

    A feldarabolt zöldségeket enyhén sózzuk meg és keverjük össze.

    A feldarabolt húst ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.

    Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd forgassuk alaposan össze.

    Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a húst, és néha megkeverve, süssük pirosra. Amikor már kezd színt kapni, keverjük hozzá a felkockázott bacont, és úgy süssük pirosra.

    Az elősütött húst a zsiradékkal együtt tegyük bele egy tepsibe, és szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával.

    Az előzőleg feldarabolt zöldségeket helyezzük el a hús köré, majd ízlés szerint szórjuk meg a zsályával, és az egész rozmaringgal. Végül öntsük fel a marhahúslevessel, és fedjük le a tepsi fóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé még salátát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá