Fokhagymás sertéssült zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 15 dkg bacon
- 1 ek kukoricaliszt
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2-3 db lila hagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db paszternák
- 60 dkg krumpli
- só
- őrölt fehér bors
- zsálya
- rozmaring
- 3 dl marhahúsleves
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A húst vágjuk fel nagyobb kockákra. A zöldségeket karikázzuk fel vastagabbra, a krumplit vágjuk nagyobb kockákra, a hagymát pedig negyedeljük fel. A bacont vágjuk kisebb kockákra.
A feldarabolt zöldségeket enyhén sózzuk meg és keverjük össze.
A feldarabolt húst ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.
Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd forgassuk alaposan össze.
Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a húst, és néha megkeverve, süssük pirosra. Amikor már kezd színt kapni, keverjük hozzá a felkockázott bacont, és úgy süssük pirosra.
Az elősütött húst a zsiradékkal együtt tegyük bele egy tepsibe, és szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával.
Az előzőleg feldarabolt zöldségeket helyezzük el a hús köré, majd ízlés szerint szórjuk meg a zsályával, és az egész rozmaringgal. Végül öntsük fel a marhahúslevessel, és fedjük le a tepsi fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé még salátát is.