Fokhagymás sertéssült zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 dkg bacon
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db lila hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paszternák
  • 60 dkg krumpli
  • őrölt fehér bors
  • zsálya
  • rozmaring
  • 3 dl marhahúsleves
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítése:

A húst vágjuk fel nagyobb kockákra. A zöldségeket karikázzuk fel vastagabbra, a krumplit vágjuk nagyobb kockákra, a hagymát pedig negyedeljük fel. A bacont vágjuk kisebb kockákra.

A feldarabolt zöldségeket enyhén sózzuk meg és keverjük össze.

A feldarabolt húst ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.

Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd forgassuk alaposan össze.

Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a húst, és néha megkeverve, süssük pirosra. Amikor már kezd színt kapni, keverjük hozzá a felkockázott bacont, és úgy süssük pirosra.

Az elősütött húst a zsiradékkal együtt tegyük bele egy tepsibe, és szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával.

Az előzőleg feldarabolt zöldségeket helyezzük el a hús köré, majd ízlés szerint szórjuk meg a zsályával, és az egész rozmaringgal. Végül öntsük fel a marhahúslevessel, és fedjük le a tepsi fóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé még salátát is.