Fasírt muffin krumplipüré kalappal recept
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 vöröshagyma (kisebb)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 2 zsemle
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 2-3 tk worchester szósz
- vaj a forma kenéséhez
Máz:
- 1 tk barna cukor
- pici mustár
- pici chili
- pici víz
Krumplipüré:
- 50 dkg krumpli
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- főzőtejszín
- só
- szerecsendió
Elkészítése:
Először a zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor már teljesen megszívták magukat, jól kinyomkodjuk, és félretesszük.
Egy tálba beletesszük a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a vöröshagymát, a jól kinyomkodott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a worchester szószt, az egész tojásokat, és belenyomjuk a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrjuk.
A muffin formát kikenjük vajjal, majd megtöltjük a darált húsos masszával. (Én szilikonos formában sütöttem, de azt is kikentem vajjal.)
A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól kikeverjük, majd bekenjük vele a fasírtok tetejét.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A krumplit összekockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az ízlés szerinti mennyiségű sót, szerecsendiót, a vajat, és annyi tejszínt, hogy robotgéppel keverve jó habos legyen. (A tejszínt apránként adjuk hozzá.)
A pirosra sült fasírt tetejére nyomjuk, majd a sütőbe visszahelyezve pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá csemegeuborkát, vagy salátát.
A fasírt muffin krumplipüré kalappal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »Levesek minden napra – 12 nagyszerű recepttel!
Fedezd fel a levesek változatos világát! Ebben a válogatásban 12 ínycsiklan
Tovább olvasom »