Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírt muffin krumplipüré kalappal recept

Fasírt muffin krumplipüré kalappal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált sertéshús
    • 1 vöröshagyma (kisebb)
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • petrezselyemzöld
    • 2 zsemle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • 2-3 tk worchester szósz
    • vaj a forma kenéséhez

    Máz:

    • 1 tk barna cukor
    • pici mustár
    • pici chili
    • pici víz

    Krumplipüré:

    • 50 dkg krumpli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • főzőtejszín
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    Először a zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor már teljesen megszívták magukat, jól kinyomkodjuk, és félretesszük.

    Egy tálba beletesszük a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a vöröshagymát, a jól kinyomkodott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a worchester szószt, az egész tojásokat, és belenyomjuk a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrjuk.

    A muffin formát kikenjük vajjal, majd megtöltjük a darált húsos masszával. (Én szilikonos formában sütöttem, de azt is kikentem vajjal.)

    A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól kikeverjük, majd bekenjük vele a fasírtok tetejét.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    A krumplit összekockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az ízlés szerinti mennyiségű sót, szerecsendiót, a vajat, és annyi tejszínt, hogy robotgéppel keverve jó habos legyen. (A tejszínt apránként adjuk hozzá.)

    A pirosra sült fasírt tetejére nyomjuk, majd a sütőbe visszahelyezve pár perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tálaláskor kínálhatunk hozzá csemegeuborkát, vagy salátát.

    A fasírt muffin krumplipüré kalappal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 162 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá