Fasírt muffin krumplipüré kalappal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 vöröshagyma (kisebb)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2-3 tk worchester szósz
  • vaj a forma kenéséhez

Máz:

  • 1 tk barna cukor
  • pici mustár
  • pici chili
  • pici víz

Krumplipüré:

  • 50 dkg krumpli
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • főzőtejszín
  • szerecsendió

Elkészítése:

Először a zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd amikor már teljesen megszívták magukat, jól kinyomkodjuk, és félretesszük.

Egy tálba beletesszük a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a vöröshagymát, a jól kinyomkodott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a worchester szószt, az egész tojásokat, és belenyomjuk a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrjuk.

A muffin formát kikenjük vajjal, majd megtöltjük a darált húsos masszával. (Én szilikonos formában sütöttem, de azt is kikentem vajjal.)

A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól kikeverjük, majd bekenjük vele a fasírtok tetejét.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

A krumplit összekockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az ízlés szerinti mennyiségű sót, szerecsendiót, a vajat, és annyi tejszínt, hogy robotgéppel keverve jó habos legyen. (A tejszínt apránként adjuk hozzá.)

A pirosra sült fasírt tetejére nyomjuk, majd a sütőbe visszahelyezve pár perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálaláskor kínálhatunk hozzá csemegeuborkát, vagy salátát.