Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elzászi rakott hús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg karaj vagy tarja
    • 1 kg burgonya
    • 5 fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • fél csésze bor
    • fél csésze erőleves vagy fél leveskocka
    • fél csésze víz
    • őrölt bors
    • 2 babérlevél

    Elkészítés:
    Kiolajozunk egy mély tűzálló tálat, a burgonya felét beleterítjük, erre kerül az ujjnyi szeletekre vágott hús, amelyet a fűszerekkel meghintünk. Az egészet a karikákra vágott hagymával beborítjuk, és a hátramaradt burgonyával befedve, ismét megsózzuk, megborsozzuk. A borban feloldott erőleveskockával leöntjük, a babérlevelet beletesszük, és felforraljuk. A sütőbe toljuk, és lefedve jó puhára pároljuk. Végül a fedőt levesszük róla, és a tetejét megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá