Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Debreceni hentestokámy recept

Debreceni hentestokámy
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés comb
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 2 dl paradicsomlé
    • 1 tv paprika
    • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg száraz, füstölt kolbász
    • 15 dkg császárszalonna
    • 50 dkg gomba
    • 5 csemege uborka
    • 1 nagy dobozos tejföl
    • 2 ek liszt
    • 1 tk cukor
    • olaj vagy zsír

    Elkészítése:

    Felhevített zsiradékony megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd gozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük az apróra vágott húst és visszatesszük a tűzre.

    A szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és összesütjük.

    Ha a hús megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát és az uborkát, valamint a szalonnás kolbászt is.

    A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a pörkölthöz és felforraljuk keverés mellett. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá