Debreceni hentestokámy

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Debreceni hentestokámy

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 tv paprika
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg száraz, füstölt kolbász
  • 15 dkg császárszalonna
  • 50 dkg gomba
  • 5 csemege uborka
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 tk cukor
  • olaj vagy zsír

Elkészítése:

Felhevített zsiradékony megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd gozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük az apróra vágott húst és visszatesszük a tűzre.

A szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és összesütjük.

Ha a hús megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát és az uborkát, valamint a szalonnás kolbászt is.

A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a pörkölthöz és felforraljuk keverés mellett. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.