Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos rántott szelet recept

Darált húsos rántott szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertés-, vagy marhahús (vagy fele-fele)
    • 40 dkg reszelt sajt
    • bors

    Panír:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk (számoljunk azzal, hogy a sajt már eleve sós) és jól összegyúrjuk a masszát.

    Golyókká formáljuk őket, majd a tenyerünkkel a golyókat szétlapítjuk.

    Ezután panírozzuk be: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk. Forró olajban süssük szép pirosra őket.

    Ebből a mennyiségből 12 db szép nagy szelet sajtos hús lett.

    Tipp:

    Én azért így készítettem el ezt az ételt, mert szerettem volna, ha a sajt ízét nem nyomom el egyéb fűszerekkel. Így nagyon finom lett, a sajt kiérződött és én pont ezt akartam elérni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá