Darált húsos rántott szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertés-, vagy marhahús (vagy fele-fele)
  • 40 dkg reszelt sajt
  • bors

Panír:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk (számoljunk azzal, hogy a sajt már eleve sós) és jól összegyúrjuk a masszát.

Golyókká formáljuk őket, majd a tenyerünkkel a golyókat szétlapítjuk.

Ezután panírozzuk be: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk. Forró olajban süssük szép pirosra őket.

Ebből a mennyiségből 12 db szép nagy szelet sajtos hús lett.

Tipp:

Én azért így készítettem el ezt az ételt, mert szerettem volna, ha a sajt ízét nem nyomom el egyéb fűszerekkel. Így nagyon finom lett, a sajt kiérződött és én pont ezt akartam elérni.