Csülkös krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Egy másfél-két kilós csülök
- 1,5 kg burgonya
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
- só
- bors
- őrölt rozmaring
- egyéb morzsolt fűszerek ízlés szerint
- ételízesítő por
- 1-2 dl sör
Elkészítése:
A csülköt befűszerezzük, cserépedénybe, vagy más tűzálló edénybe, tepsibe tesszük. Mellé tesszük a darabolt vöröshagymát, fokhagymát, valamint a kockázott szalonna felét. Lefedjük, sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, sörrel meglocsoljuk és átforgatva pirosra sütjük.
Közben a megpucolt, felkockázott burgonyát tepsibe tesszük, rászórjuk a kockázott szalonna másik felét, sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük, pici vizet öntünk alá. Lefedve félig puhára pároljuk.
A csülköt lefejtjük a csontról és nagyobb kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a burgonyához, hozzáöntjük a csülök maradék hagymás levét. Néhányszor megkeverve erős tűzön pirosra sütjük.
Tipp:
A csülök akkor kész, ha könnyen leválik a csontról.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »