Csülök Pékné módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db (füstölt) hátsó csülök
- 1 marék szemes bors
- 4-5 db babérlevél
- 4-5 gerezd fokhagyma
Körethez:
- 6-8 közepes burgonya
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- kb 20 dkg sertészsír
- fűszerek: 1-1 kk kakukkfű, rozmaring, egész köménymag (aki szeretne tehet még hozzá fűszert, pl petrezselyemet vagy ha van kedvenc fűszere, akkor még azt)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csülköt egy nagy edénybe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk, majd a forrástól számítva kb 1,5-2 órán át főzzük (a csülök nagyságától függően).
Amíg a csülök fő, addig meghámozzuk a burgonyát és a hagymát, majd mindkettőt gerezdekre vágjuk.
A burgonyát és a hagymát egy pataki/cseréptálba vagy egy jó nagy tepsibe tesszük és rászórjuk a fűszereket, ráöntjük a kicsit megolvasztott zsírt, megszórjuk sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A közepére ültetjük a csülköt, majd rátesszük a tál tetejét vagy alufóliával lefedjük.
Betoljuk az ételt a 150 fokra előmelegített sütőbe kb 40-45 percre (ez idő alatt kicsit párolódik a burgonya és a hagyma). Ezután levesszük a tál tetejét vagy a fóliát az ételről. A sütőt 200 fokra állítjuk és szép pirosra sütjük az ételt. A csülköt többször is megfordíthatjuk, hogy szép piros legyen és meglocsolhatjuk többször is a szaftjával vagy esetleg sörrel is. Ha a csülök nagyon pirulna, akkor azt vegyük ki és süssük még kicsit a köretet (amíg elég piros nem lesz).
A csülköt a hagymás burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »