Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülök németesen recept

Csülök németesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kicsontozott csülök (csont is kell)
    • bors
    • 1 fej vörös hagyma
    • 2 babérlevél

    A káposztához:

    • 1 adag savanyú káposzta
    • kevés szalonna

    Elkészítése:

    A megtisztított és kicsontozott csülköt (és csontot is) tegyük fel hideg vízben főzni, adjuk hozzá a hagymát, sót, borsot és babérleveleket.

    Kis lángon főzzük, amíg meg nem puhul. Ez nagyjából 2 óra. Tulajdonképpen ennyi a recept. A megfőtt csülök levét tegyük félre. Ha már úgyis készítünk párolt káposztát, a lé felhasználásával készíthetünk egy adat paradicsomos káposztát is.

    (Ehhez a káposztát összeaprítjuk majd a csülök levében egy kevés sűrített paradicsommal együtt puhára főzzük. Hozzáadjuk a cukrot. Készítünk egy kis rántást, amivel besűrítjük.)

    A párolt káposztát az alábbiak szerint készítsük el:
    A savanyú káposztát jól átmossuk, kevés vízben 1 babérlevéllel felteszem főzni. Kevés szalonnát olvasztok, amibe egy kisebb hagymát pirítok. Amikor a káposzta megfő a szalonnazsírját a hagymával még melegen ráöntöm a lecsöpögtetett káposztára.

    Készíthetünk egy kevés tormás mártást is, ehhez némi reszelt tormát összekeverünk egy kevés csülök lével. Ezt öntjük a megfőtt húsra. Köretként főtt krumplit vagy burgonyagombócot tálalunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá