Csípős sült debreceni lilahagymával recept
Hozzávalók:
- 4 db debreceni
- 4-5 fej lilahagyma
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk worcestershire szósz
- 2 tk erős Pista (paprikakrém)
- só
- 2 dl étolaj
- 2 tk liszt
- 1 dl erőleves
- 1 mk csípős Piros Arany
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és szeleteljük fel.
Az olajat keverjük össze a szójaszósszal, a worcestershire szósszal, az erős paprikakrémmel és ízlés szerint sóval, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és hagyjuk 10-15 percig állni.
Egy tepsi közepébe helyezzük egymásmellé a kolbászokat, majd villával pár helyen böködjük meg. Ezután tegyük köré a bepácolt hagymát és öntsük rá a fűszeres olajat.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 40 perc alatt süssük szép pirosra (sütés közben egyszer forgassuk át a kolbászokat, hogy mindenhol szép pirosra süljenek).
Amikor a kolbász és a hagyma készre sült, akkor vegyünk ki a zsiradékból 4-5 evőkanálnyit, majd tálalásig tartsuk melegen.
A zsiradékot hevítsük fel, majd szórjuk meg a liszttel és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel az erőlevessel, adjuk hozzá a piros aranyat, majd keverjük simára. Állandó keverés mellett, kissé sűrítsük be.
Közben készítsünk krumplipürét vagy ízlés szerinti köretet.
Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült kolbászt és a hagymát, majd locsoljuk meg az enyhén csípős szafttal és úgy kínáljuk.