Csáky rostélyos recept
Hozzávalók:
- 4-5 szelet rostélyos (karajból készítettem)
- liszt
- 2 evő kanál zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kanál piros őrölt paprika
- 30-40 deka előre elkészített lecsó
- 4-5 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- só
Köretnek:
- Nokedli
Elkészítése:
A hús szeleteket vékonyra kiklopfoltam sóztam. A lecsót felmelegítettem hozzáadtam az egész tojásokat és sűrűre főztem. A húsok közepére tettem a tojásos lecsót és feltekertem, majd hústűvel megtűztem.
A zsírt megforrósítottam és a lisztbe mártott tekercseket pirosra megsütöttem. Ekkor a húst a zsírból kivettem. A hagymát apró kockákra vagdostam és a zsírba tettem, kicsit üvegesre megpároltam, hozzáadtam a piros paprikát kis vízzel felöntöttem és a húsokat vissza tettem és ebben a paprikás lébe megfőztem.
Amikor a húsok megfőttek kiveszem egy tányérra, és a levet a tejföllel és az egy kanál liszttel behabarom. Amikor ez megtörtént a húsokat újra vissza teszem csak pár percet forralom és nokedlivel tálalom.
Nagyon finom laktató étel.