Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csáky rostélyos recept

Csáky rostélyos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4-5 szelet rostélyos (karajból készítettem)
    • liszt
    • 2 evő kanál zsír
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kanál piros őrölt paprika
    • 30-40 deka előre elkészített lecsó
    •  4-5 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 1 kanál liszt

    Köretnek:

    • Nokedli

    Elkészítése:

    A hús szeleteket vékonyra kiklopfoltam sóztam. A lecsót felmelegítettem hozzáadtam az egész tojásokat és sűrűre főztem. A húsok közepére tettem a tojásos lecsót és feltekertem, majd hústűvel megtűztem.

    A zsírt megforrósítottam és a lisztbe mártott tekercseket pirosra megsütöttem. Ekkor a húst a zsírból kivettem. A hagymát apró kockákra vagdostam és a zsírba tettem, kicsit üvegesre megpároltam, hozzáadtam a piros paprikát kis vízzel felöntöttem és a húsokat vissza tettem és ebben a paprikás lébe megfőztem.

    Amikor a húsok megfőttek kiveszem egy tányérra, és a levet a tejföllel és az egy kanál liszttel behabarom. Amikor ez megtörtént a húsokat újra vissza teszem csak pár percet forralom és nokedlivel tálalom.
    Nagyon finom laktató étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá