Csáky rostélyos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csáky rostélyos

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet rostélyos (karajból készítettem)
  • liszt
  • 2 evő kanál zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kanál piros őrölt paprika
  • 30-40 deka előre elkészített lecsó
  •  4-5 darab tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál liszt

Köretnek:

  • Nokedli

Elkészítése:

A hús szeleteket vékonyra kiklopfoltam sóztam. A lecsót felmelegítettem hozzáadtam az egész tojásokat és sűrűre főztem. A húsok közepére tettem a tojásos lecsót és feltekertem, majd hústűvel megtűztem.

A zsírt megforrósítottam és a lisztbe mártott tekercseket pirosra megsütöttem. Ekkor a húst a zsírból kivettem. A hagymát apró kockákra vagdostam és a zsírba tettem, kicsit üvegesre megpároltam, hozzáadtam a piros paprikát kis vízzel felöntöttem és a húsokat vissza tettem és ebben a paprikás lébe megfőztem.

Amikor a húsok megfőttek kiveszem egy tányérra, és a levet a tejföllel és az egy kanál liszttel behabarom. Amikor ez megtörtént a húsokat újra vissza teszem csak pár percet forralom és nokedlivel tálalom.
Nagyon finom laktató étel.