Chilis sertéstarja recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja csont nélkül
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 tk durva steak bors
- 1 tk flekken fűszerkeverék
- 1 db chili paprika vagy 1mk őrölt chili
- só
- étolaj
- 1 ek paradicsom püré
- 1 kk mustár
- 1 tk finom liszt
Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy órára.
Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk. A húst serpenyőben kevés olajon átsütjük majd félre tesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét és a mustárt. Beleteszünk apróra vágott chilit vagy chili port,csipet sót, megszórjuk a liszttel és két-három percig pirítjuk. Kevés vizet öntünk rá és kiforraljuk. A húst a pecsenyelével, rizzsel és sült újburgonyával tálaltam. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.