Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis sertéstarja recept

Chilis sertéstarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja csont nélkül
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 tk durva steak bors
    • 1 tk flekken fűszerkeverék
    • 1 db chili paprika vagy 1mk őrölt chili
    • étolaj
    • 1 ek paradicsom püré
    • 1 kk mustár
    • 1 tk finom liszt

    Elkészítése:

    A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy órára.

    Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk. A húst serpenyőben kevés olajon átsütjük majd félre tesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét és a mustárt. Beleteszünk apróra vágott chilit vagy chili port,csipet sót, megszórjuk a liszttel és két-három percig pirítjuk. Kevés vizet öntünk rá és kiforraljuk. A húst a pecsenyelével, rizzsel és sült újburgonyával tálaltam. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá