Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás karaj recept

Bundás karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 dl sör
    • kb 2-3 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi liszt amitől nagyon sűrű tésztát kapunk
    • só,bors, delikát
    • fokhagyma
    • petrezselyem
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tojásokat felkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, annyit amennyitől 2x sűrűbb legyen mint a palacsintatészta.

    Ezután hozzáadjuk a sört, ha kell még annyi lisztet, hogy bevonó képes legyen a húsra. Ebbe a masszába szórjuk a fűszereket, ízesítőket, elverjük.

    A húst besózzuk, majd ha kicsit állt, először lisztbe megforgatjuk, majd megmártjuk a bundába és bő forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

    Petrezselymes krumplival tálaltam és adtam hozzá (középen) paradicsomsalátát. A látvány kedvéért, a húsokat csíkokra vágtam úgy tálaltam, de természetesen kínálhatjuk a húsokat egészben is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá