Bundás karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bundás karaj

Hozzávalók:

  • 3 dl sör
  • kb 2-3 dl tej
  • 3 tojás
  • annyi liszt amitől nagyon sűrű tésztát kapunk
  • só,bors, delikát
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tojásokat felkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, annyit amennyitől 2x sűrűbb legyen mint a palacsintatészta.

Ezután hozzáadjuk a sört, ha kell még annyi lisztet, hogy bevonó képes legyen a húsra. Ebbe a masszába szórjuk a fűszereket, ízesítőket, elverjük.

A húst besózzuk, majd ha kicsit állt, először lisztbe megforgatjuk, majd megmártjuk a bundába és bő forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Petrezselymes krumplival tálaltam és adtam hozzá (középen) paradicsomsalátát. A látvány kedvéért, a húsokat csíkokra vágtam úgy tálaltam, de természetesen kínálhatjuk a húsokat egészben is.