Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Budapest szelet recept

Budapest szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg karaj
    • 500 g konzerv borsó
    • 500 g konzerv szeletelt gomba
    • 20 dkg csirkemáj
    • 2 szelet bacon szalonna
    • 1 paradicsom
    • fél fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, bors, olaj

    Elkészítése:
    A karajt felszeleteljük, (én picit átklopfoltam mert így hamarabb megsül és omlósabb lesz a hús.) Megsózzuk és jól beborsozzuk őket.
    Felforrósított olajban közepes lángon megsütjük a hússzeleteket,a mikor kész kiszedjük és félre rakjuk őket. A megmaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A bacon szalonnát, gombát is hozzáadjuk. Pirospaprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Pici vizel felöntjük. Amíg készül az étel folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy jó kis szaftja legyen.
    Amikor a gomba félig megpuhult hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat és a paradicsomot. Amikor a máj is megfőtt hozzáöntjük a borsót. Pár percig főzzük még a borsóval. Főt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá