Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói recept

Brassói
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg burgonya
    • 15 dkg szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 60 dkg sertéscomb
    • kevés Piros Arany
    • 3 ek ketchup
    • csipet só
    • csipet bors

    Elkészítése:

    Mikróban 2-3 perc alatt kisütöm a szalonna zsírját.

    A szalonnazsírt egy lábasba öntöm és félig megpirítom benne a hagymát. Amikor kezd aranyszínű lenni, beleteszem a lereszelt vagy összezúzott fokhagymát. Beleteszem a csíkokra vágott húst, majd sózom, borsozom. Folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítom.

    Ezután teszek bele 1 evőkanál Piros aranyat és 3 evőkanálnyi ketchupot. Jól összekeverem és fedő alatt puhára párolom.
    Csak nagyon kevés vizet kell alá önteni. Főzés közben, gyakran megkeverem. A végére a fölösleges vizet el kell párolni.

    Ha kész, összekeverem a bő olajban, frissen sült burgonyával és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá