Brassói

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 15 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg sertéscomb
  • kevés Piros Arany
  • 3 ek ketchup
  • csipet só
  • csipet bors

Elkészítése:

Mikróban 2-3 perc alatt kisütöm a szalonna zsírját.

A szalonnazsírt egy lábasba öntöm és félig megpirítom benne a hagymát. Amikor kezd aranyszínű lenni, beleteszem a lereszelt vagy összezúzott fokhagymát. Beleteszem a csíkokra vágott húst, majd sózom, borsozom. Folyamatosan kevergetve 4-5 percig pirítom.

Ezután teszek bele 1 evőkanál Piros aranyat és 3 evőkanálnyi ketchupot. Jól összekeverem és fedő alatt puhára párolom.
Csak nagyon kevés vizet kell alá önteni. Főzés közben, gyakran megkeverem. A végére a fölösleges vizet el kell párolni.

Ha kész, összekeverem a bő olajban, frissen sült burgonyával és tálalom.