Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borzas sertéskaraj recept

Borzas sertéskaraj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sertéskaraj
    • 5-6 közepes krumpli
    • néhány gerezd fokhagyma
    • kevés őrölt bors
    • 3 ek liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A húst vékonyra szelem, kiklopfolom. Megsózom, megborsozom, majd egymásra fektetve állni hagyom a szeleteket.

    Közben kis, vagy közepes lyukú reszelőn a meghámozott krumplikat lereszelem, és megsózom. Mivel a krumpli a megszokottnál többet vesz fel, nem fukarkodok a sóval. Szűrőbe teszem, és hagyom, hogy lecsöpögjön. Ki is nyomkodom, majd zárt falú edényben hozzákeverem a lisztet és a tojásokat.

    A húst először lisztbe forgatom, majd a krumplis masszába. Minél nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le a krumplit, annál “borzasabb” lesz a hús. Mégis tanácsos kisebbet használni, mert akkor egyszerre sül meg a hús a bundával.

    Bő olajban sütjük ki a szeleteket.

    A kisült húst papírtörlőre szedjük, hogy a rajta maradó olaj leitatódjon.

    Igazi ünnepi ebéd, a sült krumpli jól illik mellé.

    A borzas sertéskaraj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 117 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá