Borzas sertéskaraj recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéskaraj
- 5-6 közepes krumpli
- néhány gerezd fokhagyma
- só
- kevés őrölt bors
- 3 ek liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A húst vékonyra szelem, kiklopfolom. Megsózom, megborsozom, majd egymásra fektetve állni hagyom a szeleteket.
Közben kis, vagy közepes lyukú reszelőn a meghámozott krumplikat lereszelem, és megsózom. Mivel a krumpli a megszokottnál többet vesz fel, nem fukarkodok a sóval. Szűrőbe teszem, és hagyom, hogy lecsöpögjön. Ki is nyomkodom, majd zárt falú edényben hozzákeverem a lisztet és a tojásokat.
A húst először lisztbe forgatom, majd a krumplis masszába. Minél nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le a krumplit, annál “borzasabb” lesz a hús. Mégis tanácsos kisebbet használni, mert akkor egyszerre sül meg a hús a bundával.
Bő olajban sütjük ki a szeleteket.
A kisült húst papírtörlőre szedjük, hogy a rajta maradó olaj leitatódjon.
Igazi ünnepi ebéd, a sült krumpli jól illik mellé.
A borzas sertéskaraj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 3 g