Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst vékonyra szelem, kiklopfolom. Megsózom, megborsozom, majd egymásra fektetve állni hagyom a szeleteket.
Közben kis, vagy közepes lyukú reszelőn a meghámozott krumplikat lereszelem, és megsózom. Mivel a krumpli a megszokottnál többet vesz fel, nem fukarkodok a sóval. Szűrőbe teszem, és hagyom, hogy lecsöpögjön. Ki is nyomkodom, majd zárt falú edényben hozzákeverem a lisztet és a tojásokat.
A húst először lisztbe forgatom, majd a krumplis masszába. Minél nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le a krumplit, annál “borzasabb” lesz a hús. Mégis tanácsos kisebbet használni, mert akkor egyszerre sül meg a hús a bundával.
Bő olajban sütjük ki a szeleteket.
A kisült húst papírtörlőre szedjük, hogy a rajta maradó olaj leitatódjon.
Igazi ünnepi ebéd, a sült krumpli jól illik mellé.