Borzas sertéskaraj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertéskaraj
  • 5-6 közepes krumpli
  • néhány gerezd fokhagyma
  • kevés őrölt bors
  • 3 ek liszt
  • 2 tojás

Elkészítése:

A húst vékonyra szelem, kiklopfolom. Megsózom, megborsozom, majd egymásra fektetve állni hagyom a szeleteket.

Közben kis, vagy közepes lyukú reszelőn a meghámozott krumplikat lereszelem, és megsózom. Mivel a krumpli a megszokottnál többet vesz fel, nem fukarkodok a sóval. Szűrőbe teszem, és hagyom, hogy lecsöpögjön. Ki is nyomkodom, majd zárt falú edényben hozzákeverem a lisztet és a tojásokat.

A húst először lisztbe forgatom, majd a krumplis masszába. Minél nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le a krumplit, annál “borzasabb” lesz a hús. Mégis tanácsos kisebbet használni, mert akkor egyszerre sül meg a hús a bundával.

Bő olajban sütjük ki a szeleteket.

A kisült húst papírtörlőre szedjük, hogy a rajta maradó olaj leitatódjon.

Igazi ünnepi ebéd, a sült krumpli jól illik mellé.