Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

BBQ csirke és tarja faszénen sütve recept

BBQ csirke és tarja faszénen sütve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirke alsó combfilé
    • 8 csirke felső combfilé
    • 10 szelet tarja
    • 6 csirkeszárny
    • 3 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1,5 dl száraz fehér bor
    • 2 csomag grill fűszer

    Elkészítése:

    A hagymákat, a bort és a fűszereket botmixerrel egynemű masszává turmixoljuk, majd bekenjük vele az előkészített húsokat. 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, lehetőleg fémedénybe, vagy nejlonzacskóba csomagolva.

    A tűzteret előkészítjük, faszén felett rácson, vagy kerti grillre befogott tepsiben pároljuk a tarját 1 órát alufólia alatt, utána pirosra sütjük. A csirkecombokat 20 percig pároljuk fólia alatt, és szintén pirosra sütjük. Ha a hirtelen hő miatt ragadni kezd, akkor a zsiradékot pótoljuk!

    Az elkészült húsokat friss salátával tálaljuk!

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A csirkeszárnyaknál az alappáchoz adtam chillit, így pikánsabb lett az íze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá