BBQ csirke és tarja faszénen sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 csirke alsó combfilé
  • 8 csirke felső combfilé
  • 10 szelet tarja
  • 6 csirkeszárny
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehér bor
  • 2 csomag grill fűszer

Elkészítése:

A hagymákat, a bort és a fűszereket botmixerrel egynemű masszává turmixoljuk, majd bekenjük vele az előkészített húsokat. 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, lehetőleg fémedénybe, vagy nejlonzacskóba csomagolva.

A tűzteret előkészítjük, faszén felett rácson, vagy kerti grillre befogott tepsiben pároljuk a tarját 1 órát alufólia alatt, utána pirosra sütjük. A csirkecombokat 20 percig pároljuk fólia alatt, és szintén pirosra sütjük. Ha a hirtelen hő miatt ragadni kezd, akkor a zsiradékot pótoljuk!

Az elkészült húsokat friss salátával tálaljuk!

Jó étvágyat!

Tipp:

A csirkeszárnyaknál az alappáchoz adtam chillit, így pikánsabb lett az íze.