Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bazsalikomos paradicsomos szűzérme recept

Bazsalikomos paradicsomos szűzérme
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók: 4 személyre

    • 1 nagyobb szűzérme (másból is lehet, de nekem ez volt itthon)
    • 1 fej hagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • pár levél bazsalikom
    • oregánó
    • só bors
    • 1 cs farfalle tészta
    • 1 db 500 gr-os paradicsomlé
    • 2 evőkanál liszt
    • cukor-citromlé a paradicsom ízétől függő mennyiségben
    • olaj

    Elkészítés:
    A húst vékonyan felszeletelem sózom, borsozom, megforgatom a lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. A hagymát apróra vágom a petrezselyemmel és a bazsalikommal, a hús sütéséből visszamaradt olajon először a hagymát lepirítom, majd jöhet rá a petrezselyem és a bazsalikom. Hozzáadom a paradicsomlevet, pár perc után mehet vissza a hús, megfűszerezem, ha nagyon savanyú a paradicsom kevés cukrot teszek bele, mehet még pár csepp citromlé is hogy pikánsabb legyen. 25-30 perc alatt készre főzöm, farfalle tésztával tálalom.
    A tetejére még mehet jó sok sajt, ízlés dolga.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek