Bazsalikomos paradicsomos szűzérme

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bazsalikomos paradicsomos szűzérme

Hozzávalók: 4 személyre

  • 1 nagyobb szűzérme (másból is lehet, de nekem ez volt itthon)
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár levél bazsalikom
  • oregánó
  • só bors
  • 1 cs farfalle tészta
  • 1 db 500 gr-os paradicsomlé
  • 2 evőkanál liszt
  • cukor-citromlé a paradicsom ízétől függő mennyiségben
  • olaj

Elkészítés:
A húst vékonyan felszeletelem sózom, borsozom, megforgatom a lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. A hagymát apróra vágom a petrezselyemmel és a bazsalikommal, a hús sütéséből visszamaradt olajon először a hagymát lepirítom, majd jöhet rá a petrezselyem és a bazsalikom. Hozzáadom a paradicsomlevet, pár perc után mehet vissza a hús, megfűszerezem, ha nagyon savanyú a paradicsom kevés cukrot teszek bele, mehet még pár csepp citromlé is hogy pikánsabb legyen. 25-30 perc alatt készre főzöm, farfalle tésztával tálalom.
A tetejére még mehet jó sok sajt, ízlés dolga.