Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barna sörben sült oldalas krumplival recept

Barna sörben sült oldalas krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas
    • 4-5 ek barbecue szósz
    • 1 doboz barna sör
    • őrölt színes bors
    • 2 tk fokhagymapor
    • 3 ek olaj
    • 3 gerezd fokhagyma

    Sült krumpli hozzávalói:

    • 1 kg sütnivaló krumpli
    • 2 dl étolaj

    Elkészítése:

    Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, majd sózzuk be, és hagyjuk kicsit állni, hogy a só kissé átjárja.

    Egy tálba tegyük bele a barbecue szószt, adjunk hozzá 1 tk sót, ízlés szerint borsot, és a fokhagymaport, majd keverjük össze.

    Ezután forgassuk bele a húst a pácba, majd hagyjuk pár órán át pácolódni mielőtt megsütnénk. (én betettem a hűtőbe egész éjszakára, hogy az ízek kellően összeérjenek)

    A tárcsára öntsük az olajat, majd helyezzük bele a bepácolt oldalast. Ezután hirtelen süssük elő a hús mindkét oldalát. Sütés közben szórjuk meg az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymával.

    Ezután öntsük rá a barna sör felét, majd pár perc után a maradék sört is. ( amikor a sört beleöntjük hirtelen elkezd habosodni)

    Ezután résnyire fedjük le a tárcsát, majd a sörben pároljuk puhára az oldalast. Közben többször fordítsuk át a húst. (ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott sört)

    Amikor a hús már kellően puha, vegyük le a fedőt, majd süssük szép pirosra, szaftosra.

    Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.

    A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti hasábokra.

    Az oldalas sütésénél visszamaradt zsiradékhoz öntsük hozzá az olajat, majd tegyük bele az alaposan lecsepegtetett krumplit. (érdemes egy konyharuhával szárazra törölni a krumplit, mielőtt beletennénk a zsiradékba)

    Ezután néha megkeverve, süssük szép pirosra, majd szűrőkanállal szedjük ki a zsiradékból. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd óvatosan forgassuk, rázogassuk össze, hogy a só mindenhol átjárja.

    Tálaláskor a szaftosra, pirosra sült oldalast a sült krumplival, és ízlés szerinti salátával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá