Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertéstokány laskagombával recept

Bakonyi sertéstokány laskagombával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés comb vagy lapocka
    • 30 dkg laskagomba
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 1 csapott ek pirospaprika
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése:

    A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk.

    A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.

    Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

    Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.

    Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá