Bakonyi sertéstokány laskagombával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés comb vagy lapocka
  • 30 dkg laskagomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!